STORITVE

Manualna terapija

Športna masaža

Osebno trenerstvo

MANUALNA TERAPIJA

Kaj je manualna terapija?

 

Manualna terapija je del tradicionalne in uradne medicine.
Kot že sam termin manualna terapija pove, ta način terapije zajema vrsto različnih terapevtskih tehnik, ki se izvajajo z rokami (manus – roka) in ne uporablja zdravil ali drugih invazivnih oblik zdravljenja.

 

 

Deluje na živčno-mišično-skeletni sistem s ciljem, da odpravi njegovo zmanjšano funkcijo in odpravlja bolečine. Manualna terapija se osredotoča na strukturo telesa (sklepi, kosti, mišice, ligamente, vezivna tkiva, ..).

 

 

Delo manualnega terapevta obsega pregled, postavljanje diagnoze s prognozo, izvajanje terapij in svetovanje.

 

 

Pristop je individualen in se prilagaja osebi glede na trenutno stanje.

V manualni terapiji se uporabljajo do podrobnosti dodelane ročne tehnike in definirana načela na podlagi katerih deluje, in je zato ena od najbolj varnih terapevtskih tehnik. Pristop je celostni (holističen) in išče vzrok motenj funkcije lokomotornega sistema in pri temu ne obravnava samo simptomov.

 

Kje manualna terapija pomaga?

 • težave s hrbtenico
 • težave z gibljivostjo
 • težave s sklepi
 • vnetje živcev, išias
 • športne poškodbe
 • revma
 • migrene, glavoboli, tenzijski glavoboli

PRvi posvet in diagnoza

Prvi posvet zajema seznanitev s težavami stranke. Med posvetom se zbirajo vsi pomembni podatki, ki lahko vplivajo na vzrok bolečine oz. problema.

 

Je izjemno pomemben. Sem sodi postopek sprejemanja odločitev na podlagi zbranih podatkov iz katerih se planira potek terapije. Je proces odkrivanja narave in vzroka bolečine oz. stanja stranke. Prične se s pogovorom o težavah (anamneza) in nadaljuje s kliničnim pregledom.

 

Pri prvemu pregledu se ocenjuje telesna drža, hoja, gibi (aktivni, pasivni). Po potrebi se izvajajo nevrološki ali ortopedski testi.

ŠPORTNA MASAŽA

Je vrsta masaže, katera je namenjena športnikom in rekreativcom.

 
Kombinirajo se tehnike in prijemi s keterimi pomagamo športniku odpraviti utrujenost in pospešiti regeneracijo po treningu.

Cilj športne masaže je:

 • priprava na športno obremenitev (trening, tekma)
 • občutek sprostitve in relaksacije
 • izboljšanje tonusa mišic
 • zmanjšanje bolečin, krčev
 • izboljšanje krvnega pretoka in limfe

OSEBNO TRENERSTVO

Jaz nisem “še en osebni trener”. Pri meni se med same treninge vpleta vedno terapevtsko znanje, zaradi katerega treningi postanejo bolj učinkoviti in varni.


Osebno trenerstvo pri meni vsebuje znanja in principe terapevtske in preventivne vadbe. Trening bo osredotočen na vaje za moč celega telesa, koordinacijo giba, gibljivost in stabilizacijo trupa.

Uvodni trening 

Na uvodnemu srečanju se bova pogovorila o tvojih ciljih, življenskemu slogu, prehranskih in gibalnih navadah. Na podlagi informacij ti bom pripravil individualiziran program in načrt, za dosego tvojih ciljev.

Lokacija

Treningi se izvajajo v novem privatnem fitnesu Valkyrie, kjer nama je dosegljiva vsa potrebna oprema.